5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA început turneul asiatic al preşedintelui Trump

A început turneul asiatic al preşedintelui Trump

171105011828-trump-tokyo-asia-trip-shinzo-abe-resolve-sot-00002804-exlarge-169170831090611-kim-jong-un-and-trump-tease-exlarge-169170211115550-04-melania-trump-akie-abe-0211-exlarge-169
Preşedintele Donald Trump a ajuns în Japonia, sâmbătă seară târziu. Avionul prezidențial Air Force One a aterizat pe baza militară americană Yokota, la circa 40 de kilometri vest de Tokyo, potrivit CNN. Însoțit de Melania, soția sa, președintele american a coborât scările sub un soare strălucitor după care a salutat minute îndelungate mulțimea care îl aștepta pe pista aeroportului.
Întâlnirea cu premierul japonez Shinzo Abe este cel mai important eveniment al agendei. Cei doi vor juca şi o partidă de golf.
Vizita face parte din seria de 13 întâlniri oficiale din cadrul acestui turneu în Asia, liderul de la Casa Albă vizitând Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine.
Are vreun mesaj pentru nord-coreeni în ajunul acestui turneu în Asia? „Cred că sunt oameni foarte buni, sunt muncitori, mult mai călduroși decât ce gândește toată lumea”, le-a explicat el jurnaliștilor la bordul Air Force One.
„Sper că totul se va aranja pentru toată lumea”, a mai spus el, anunțând că urmează să aibă o întâlnire cu omologul său rus, Vladimir Putin, cu prilejul unui summit regional prevăzut în Vietnam.
„Cred că este prevăzut să mă întâlnesc cu Putin”, le-a declarat Donald Trump jurnaliștilor la bordul avionului prezidențial. „Dorim ajutorul lui Putin în legătură cu Coreea de Nord”, a adăugat el.
În data de 7 noiembrie, Donald Trump va discuta în Coreea de Sud cu preşedintele Moon Jae-In şi se va adresa Adunării Naţionale de la Seul.
China este următoarea destinaţie în cadrul itinerariului din Asia al preşedintelui SUA. Sunt programate mai multe evenimente, inclusiv întâlniri cu preşedintele chinez Xi Jinping.
În Vietnam, în perioada 10-11 noiembrie, Donald Trump va participa la forumul Cooperarea Economică Asia-Pacific de la Danang, apoi va efectua o vizită de stat la Hanoi.
Este prevăzută și o întâlnire între Donald Trump și omologul său rus, Vladimir Putin.
Spre finalul turneului din Asia, preşedintele american va participa la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est, în capitala filipineză Manila, în perioada 12-13 noiembrie.

https://www.youtube.com/watch?v=0xWFfCTj2jI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS