16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA a depus flori la memorialul Colectiv: "Există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei"

Ambasadorul SUA a depus flori la memorialul Colectiv: „Există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei”

Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a depus, luni, împreună cu soţia să, Mari, flori la memorialul de la clubul Colectiv, amintind că mesajul acelor zile a fost „corupţia ucide”, dar că există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei, informează HotNews.ro.
„Suntem aici pentru a ne aminti acea noapte şi pentru a exprimă condoleanţele noastre dar şi solidaritatea. Mesajul acelor zile a fost „corupţia ucide” şi cred că există încă o credinţă puternică în România că trebuie să se facă mai mult împotriva corupţiei, iar Statele Unite vor sprijini mereu lupta împotriva corupţiei”, a afirmat diplomatul american.
65 de persoane au murit, iar alte aproape 200 au fost rănite în urmă incendiului din clubul Colectiv, de acum doi ani, pe 30 octombrie.
Acum, supravieţuitorii încă se lupta cu rănile, cu operaţiile, cu mănuşile compresive. Spun că nu s-a schimbat nimic şi cer să se facă dreptate, pentru că au trecut doi ani fără că justiţia să găsească vreun vinovat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS