13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de oameni s-au adunat pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea Spaniei

Mii de oameni s-au adunat pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea Spaniei

Mii de oameni s-au adunat, duminică, pe străzile din Barcelona pentru a susţine unitatea Spaniei şi pentru a manifesta împotriva independenţei regiunii catalane, informează site-ul cotidianului The Telegraph, citat de Mediafax.
Organizatorii marşului susţin că scopul acestuia este de a apăra integritatea teritorială a Spaniei şi se opun ”atacului asupra democraţiei” comis de autorităţile din Catalonia. Sâmbătă, la Madrid au avut loc manifestaţii similare.
Manifestaţia a fost organizată de către Societatea Civilă Catalană şi se desfăşoară sub sloganul „Toţi uniţi – Catalonia este Spania”.
În urmă cu trei săptămâni, mai multe organizaţii civice din Barcelona au adunat peste 350.000 de oameni pe străzile oraşului, respingând intenţiile lui Carles Puigdemont pentru a proclama independenţa regiunii.
Membrii Parlamentului regional al Cataloniei au adoptat, vineri, o declaraţie de independenţă a regiunii. În replică, Guvernul spaniol a început procedurile pentru suspendarea autonomiei regiunii catalane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS