drapel

Ministerul Afacerilor Externe a declarat, sâmbătă, că România respinge ferm şi revocabil „declaraţia de independeţă” a Cataloniei şi reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Spaniei, scrie Mediafax.

„Respingem cu fermitate şi irevocabil „declaraţia unilaterală de independenţă” a Cataloniei. Reafirmăm sprijinul ferm al României pentru suveranitatea şi integritatea teritorială ale Spaniei. Spania este un aliat important şi partenerstrategic al ţării noastre, relaţie reflectată atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul UE şi la nivel internaţional”, precizează MAE într-un comunicat de presă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că România îşi menţine poziţia consecventă în respectarea dreptului international. „Subliniem că legitimitatea oricărui proces sau a oricărei acţiuni care ţine de ordinea internă a unui stat rezidă în deplina sa conformitate cu legea fundamentală, cu ordinea de drept din statul respectiv. Reiterăm poziţia consecventă a României în favoarea respectării dreptului internaţional, care nu permite modificări teritoriale survenite fără acordul statului implicat”.

Sursa: Mediafax

Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.