Prefecturile din zonele ce sunt vizate de avertizările meteo de vreme severă – duminică și luni – trebuie să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului, a transmis Ministerul Afacerilor Interne (MAI), scrie Agerpres.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de duminică, ora 10,00, până luni, ora 23,00, se va înregistra vânt puternic și ninsori viscolite pentru toate zonele montane.

Totodată, ANM a emis o avertizare cod galben de vânt intens, disconfort termic, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru pentru același intervalul de timp, precizează MAI. În acest context, efectivele Ministerului Afacerilor Interne — pompieri, poliție și jandarmerie — din zonele vizate de avertizări sunt pregătite să intervină în orice moment în sprijinul comunităților.

Conducerea MAI a solicitat sâmbătă prefecților din județele vizate de atenționările meteo de vreme severă să activeze comitetele pentru situații de urgență, asigurând permanența la comanda județului. Ministerul Afacerilor Interne recomandă conducătorilor auto ca, înainte de a porni la drum, să se intereseze asupra condițiilor meteo și rutiere din zona traseului pe care vor să-l parcurgă și să respecte semnalizarea rutieră din zona respectivă sau a polițiștilor prezenți la fața locului. Pentru a fi la curent cu cele mai noi informații despre alertele meteo, cele privind traficul rutier sau riscurile de inundații, MAI recomandă persoanelor să descarce aplicația Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), informează Agerpres.

Ana-Maria PREDILĂ
A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.