14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn glonţ tras în timpul atacului din Las Vegas a perforat rezervorul unui avion

Un glonţ tras în timpul atacului din Las Vegas a perforat rezervorul unui avion

Două gloanţe trase, duminică seara, în timpul atacului armat din Las Vegas, au atins rezervorul de combustibil al unui avion aflat pe aeroportul internaţional McCarran, unul dintre acestea perforând rezervorul, neprovocând însă un incendiu sau o explozie, informează Reuters.

Autorităţile aeroportului au refuzat să speculeze dacă atacatorul, Steve Paddock, ar fi vizat rezervorul avionului sau dacă acesta a fost lovit neintenţionat timpul focurilor de arme. Poziţia rezervorului ar putea sugera însă că atacatorul a ţintit în mod deliberat spre acesta. Avionul se afla la aproximativ 335 m de locul unde avea loc festivalul.

Reaminitim că, în seara zilei de 1 octombrie, Stephen Paddock, de 64 de ani, a deschis focul asupra persoanelor care participau la Festivalul muzical „Lollapalooza”, în Las Vegas. În urma atacului, iniţiat de la etajul 32 al hotelului Mandalay, bărbatul a ucis 59 de persoane şi a rănit alte 527 înainte să se sinucidă.

Ministerul Afacerilor Externe a informat că un cetăţean român a fost identificat printre persoanele rănite în atacul armat de duminică, din Las Vegas. ”Încă de la momentul desfăşurării atacului, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a verifica dacă printre victime sunt cetăţeni români. Potrivit informaţiilor obţinute până la acest moment, printre persoanele rănite în urma atacului a fost identificată o persoană de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate”, a anunțat MAE.

Ulterior, poliţia a recuperat 23 de arme din camera de hotel închiriată de Steve Paddock, iar alte 19 arme au fost ridicate din casa acestuia din Mesquite, Nevada.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS