5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVânt puternic în Olanda

Vânt puternic în Olanda

Institutul olandez de Meteorologie a emis o atenţionare de Cod Galben de vânt puternic. Potrivit unui comunicat de presă transmis, în noaptea de miercuri spre joi, de Ministerul Afacerilor Externe, condițiile meteorologice prognozate vor afecta, într-o prima etapă, regiunile Friesland, Olanda de Sud, Olanda de Nord, Zeeland, Flevoland, zona IJsselmeer și zona Wadden, unde pot exista rafale de vânt cuprinse între 75 și 100 km/ora, urmând să se extindă spre partea de sud-est a Olandei.

Pe coasta de nord a Olandei, viteza vântului poate ajunge până la 100-120 km/ora. Din cauza vântului puternic, pe Aeroportul Schiphol din Amsterdam există posibilitatea producerii de întârzieri ale unor zboruri. Cele mai puternice rafale de vânt sunt prevăzute pentru intervalul orar 6,00 — 14,00. Totodată, Institutul olandez de Meteorologie avertizează cu privire la riscul perturbării traficului rutier.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80, + 31 (0) 70 322 86 12 și +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro , http://haga.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’ (disponibilă gratuit în ‘App Store’ și ‘Google Play’), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS