14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsiliul de Administraţie al companiei “Poşta Română” a aprobat numirea unui nou director general interimar 

Consiliul de Administraţie al companiei “Poşta Română” a aprobat numirea unui nou director general interimar 

Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova, a participat astăzi, 4 octombrie, la prima şedinţă a noului Consiliu de Administraţie (CA) al companiei naţionale „Poşta Română” (CNPR). Ministrul a prezentat strategia de redresare a operatorului naţional, aprobată de guvern în 27 septembrie, prin Memorandumul cu tema: Măsuri în vederea redresării activităţii Companiei Naţionale „Poşta Română”.

În şedinţa de astăzi, Consiliul de Administraţie al instituţiei şi-a ales preşedintele, în persoana lui Adrian Găvruţa (secretar general adjunct al MCSI). De asemenea, a fost desemnat Comitetul de nominalizare şi remunerare precum şi Comitetul de audit, conform Ordonanţei de Urgenţă 109/2011 cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, CA a aprobat revocarea directorului general interimar al companiei, Rareş Stanciu. Director general interimar, pe o perioada de 4 luni, a fost numită Elena Petraşcu, până astăzi, director al Direcţiei Juridice şi Reglementări din CNPR. In paralel, se desfaşoară selecţia pentru directorul general al companiei „Poşta Română”, în conformitate cu OUG 109/2011 cu modificările şi competările ulterioare.

Prima măsura luată în cadrul CA a fost mandatarea membrilor comisiei de negociere cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) în vederea modificării prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă referitoare la eliminarea indemnizaţiei de conducere în cazul revenirii de pe o funcţie de conducere pe una de execuţie.

Tot în şedinţa CA de astăzi a fost aprobată şi noua organigramă a CNPR prin care au fost desfiinţate 56 de posturi de conducere (la nivel central), reprezentând o economie de 424.000 lei lunar la salariile de baza si 92.000 de lei lunar la indemnizaţiile de conducere, din bugetul pentru salarii al companiei.

Ataşăm CV-ul Elenei Petraşcu, noul director general interimar al CNPR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS