21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul actualizat al masacrului din Las Vegas: 59 de morţi şi 527 de răniţi, printre care şi un român

Bilanţul actualizat al masacrului din Las Vegas: 59 de morţi şi 527 de răniţi, printre care şi un român

Bilanţul atacului armat comis la un festival muzical din oraşul american Las Vegas a urcat la 59 de morţi şi 515 răniţi, potrivit CNN. Printre victimele masacrului – cel mai sângeros din istoria modernă a SUA – se numără un tânăr român, care primeşte îngrijiri medicale la spital. În jur de 22.000 de persoane participau, duminică seara, la evenimentul în aer liber. La un moment dat, un bărbat a început să tragă cu mitraliera de la fereastra unui hotel din vecinătate. Zeci de arme au fost găsite mai apoi în camera lui Stephen Paddock, care s-ar fi sinucis înainte de a fi găsit de poliţişti. Motivaţia gestului său rămâne, deocamdată, necunoscută.
Un moment de reculegere a fost ţinut la Casa Albă. Preşedintele american Donald Trump a respins scenariul unui atac terorist. FBI susţine că nu există indicii că agresorul ar fi avut legături cu grupări radicale.
Cancelariile lumii au condamnat atacul şi au trimis telegrame de condoleanţe.
Luni seară, în semn de omagiu pentru victime, au fost stinse luminile din Turnul Eiffel, cel mai vizitat monument din Europa, simbol al Franţei, ţară îndoliată de un atac în care două femei au fost înjunghiate mortal într-o gară din Marsilia. Dubla-crimă a fost revendicată de gruparea teroristă Stat Islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS