Acasă Actualitate Poliţia Română: Din 19.550 de unităţi şcolare, peste 6.000 au pază umană...

Poliţia Română: Din 19.550 de unităţi şcolare, peste 6.000 au pază umană sau supraveghere video

-

Poliţia Română a identificat, în toată ţara, 19.550 de unităţi şcolare – grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee şi colegii (6.262 în mediul urban şi 13.228 în mediul rural), în cadrul cărora au fost înscrişi aproximativ 2.867.364 de elevi și preșcolari.
Potrivit unui comunicat al IGPR, verificările poliţiştilor au relevat că, din totalul unităţilor de învăţământ preuniversitar, 6.171 sunt asigurate cu pază umană (cu pază proprie, prin societăţi specializate sau cu pază mixtă). Din acestea, 3.501 sunt în mediul urban şi 2.670 în mediul rural. Comparativ cu sfârșitul anului şcolar anterior, numărul unităţilor de învăţământ asigurate cu pază umană au crescut cu 11,4%. De asemenea, o creștere semnificativă au înregistrat și școlile asigurate cu pază prin societăți specializate de pază (19,5%).

6.024 de unităţi de învăţământ preuniversitar sunt dotate cu sisteme de supraveghere video (1.854 în mediul urban şi 4.170 în mediul rural). Faţă de sfârşitul anului şcolar precedent, numărul unităţilor de învăţământ preuniversitar dotate cu sisteme video a crescut cu 5,5%.

La început de an şcolar, Poliţia Română a reluat activităţile în zona unităţilor de învăţământ preuniversitar. Măsurile pe care le vor lua poliţiştii sunt structurate pe trei paliere:

-prevenirea, prin acţiuni educative;
-verificarea modului de supraveghere, pază și acces în unităţile şcolare în conformitate cu prevederile Legii nr. 333/2003;
-activităţi pentru menţinerea ordinii publice, intervenţia în cazul evenimentelor produse în perimetrul unităţilor şcolare, sesizate prin „112” şi combaterea absenteismului şcolar.

De asemenea, echipajele de poliţie rutieră vor acționa, zilnic, pentru dirijarea/fluidizarea traficului pe principalele drumuri care converg către unităţile de învăţământ şi prevenirea accidentelor de circulație.

Polițiștii vor continua astfel de acțiuni, pentru remedierea tuturor situațiilor constatate.

ȘTIRI VIDEO GdS

Locatara care terorizeazā blocul

Teroare într-un bloc din cartierul craiovean Rovine. O locatară cu posibile probleme psihice a lăsat două luni aragazul aprins şi a plecat...