Acasă Actualitate Grecia sub caniculă; poluare la Atena

Grecia sub caniculă; poluare la Atena

-

Grecia a fost afectată duminică pentru a treia zi consecutiv de un val de căldură, în condițiile în care mercurul din termometre a ajuns la 43 de grade Celsius în mai multe regiuni ale țării, printre care și Atena, unde concentrația de ozon a fost ridicată, a informat Ministerului Mediului, citat de AFP.

„Măsurătorile efectuate pentru stabilirea poluării aerului au arătat că pragul de informare pentru ozon (180 mg / m3) a fost depășit duminică la prânz” în unele zone din apropiere de Atena, se precizează într-un comunicat al ministerului amintit.

În comuna Thrakomakedones, de la poalele Muntelui Parnitha, la nord-vest de capitală, concentrația de ozon a ajuns la 191 mg /m3. În acest context, ministerul a recomandat cetățenilor cu probleme respiratorii sau sensibili la poluare să evite călătoriile. Ministerul se așteaptă la o reducere a poluării odată cu venirea serii.

Sâmbătă, la Atena temperaturile au atins 40 de grade Celsius, ministerul emițând recomandări similare după depășirea pragului de informare pentru ozon în unele cartiere ale orașului. Mulți atenieni au părăsit capitala, iar cei rămași au ales să își petreacă timpul pe plajele din apropiere.

Potrivit AFP, valul de căldură care a afectat Grecia în ultimele trei zile este primul din această vară.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

Amnistia fiscală, ultima strigare la ANAF de anulare a accesoriilor

Luni, 16 decembrie, este ultima zi în care persoanele fizice şi firmele mai pot depune cereri la Fisc pentru a beneficia de amnistia fiscală. Datornicii care plătesc datoria principală inclusiv pe 16 decembrie vor beneficia de anularea dobânzilor şi penalităţilor aferente, dacă au cerut acest lucru. Iată câţi datornici au beneficiat de OG nr. 6/2019 în Dolj.