13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoljeni cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

Doljeni cercetați pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

În ultimele zile, polițiștii doljeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a autovehiculelor  pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.

În data de 30.06.2017, în jurul orei 19.30, un echipaj din cadrul Formaţiunii Rutiere Calafat, aflat în serviciul de supraveghere a traficului rutrier, l-a depistat pe Ionuț Ș., 29 de ani, din localitatea Băileşti, Dolj în timp ce conducea un autoturism, pe DN 56A, sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest, acesta a indicat o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării de probe biologice. Tot în acea noapte, în jurul orei 01.45, polițiști din cadrul Secţiei de Poliţiei Nr. 10 Poiana Mare, pe timpul executării serviciului, l-au depistat, în localitatea Poiana Mare, pe Gabriel D., de 28 de ani, din comuna Poiana Mare, Dolj în timp ce conducea un autoturism  sub influenţa băuturilor alcoolice. Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind de 0,69mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat în vederea recoltării probelor biologice. Și polițiștii din cadrul Posturilor de Poliție Desa, Ciupercenii Noi și Poiana Mare, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, l-au depistat pe Dănuț S., de 45 de ani, din comuna Desa, Dolj în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 553, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Bărbatul de 45 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,17 mg/l alcool în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat unde a refuzat recoltarea de probe biologice. În aceeași noapte, în jurul orei 00.30, polițiști din cadrul Biroului Rutier Craiova, aflați în serviciul de supraveghere a traficului rutier, l-au depistat pe Alexandru S., de 28 de ani, din comuna Almăj, Dolj în timp ce conducea un motociclu neînmatriculat, cu  numarul fals de circulaţie, pe Calea Bucureşti, din Craiova. De asemenea, acesta emana vapori de alcool, fapt pentru care a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cauzele de mai sus polițiștii doljeni au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, în sarcina bărbatului de 45 de ani s-a reținut și infracțiunea de refuz recoltare probe biologice, iar în sarcina doljeanului de 28 de ani au fost reținute și infracțiunile de conducere a unui vehicul neînmatriculat și cu număr fals.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS