5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNoaptea Muzeelor , expoziţii de excepţie la Craiova

Noaptea Muzeelor , expoziţii de excepţie la Craiova

Pe data de 20 mai 2017 are loc Noaptea Europeană a Muzeelor, eveniment în cadrul căruia mii de muzee și instituții culturale din 30 de țări europene își deschid porțile în aceeași noapte pentru a fi vizitate de milioane de europeni.
Anul acesta, Muzeul Olteniei și Muzeul De Arta Craiova vă așteaptă între 18:00 – 2:00  cu expoziții de excepție. Craiovenii pot viyualiya expozițiile permanente : “Facerea pâinii”, Ritmurile vieții” la  Casa Băniei, “Oltenia Terra Fossilis”, “Colecția de minerale și roci”, “Condițiile fizico-geografice și ecosistemele Olteniei”, “Universul și sistemul nostru solar – Planetariu” la  Secția de Științele Naturii, “Oltenia Preiostorică” și “Redescoperă Istoria” la Secția de Istorie – Arheologie. De asemenea vor fi  o serie de evenimente special create pentru această noapte cum ar fi: Expoziția ” Din istoria Craiovei: Parcul Bibescu”, ce va fi vernisată sâmbătă, ora 18.00, la sediul Secției de Istorie-Arheologie și Expoziția ” Oltenia Rediviva ” la Secția de Istorie-Arheologie”.

La Muzeul de Artă , vizitatorii vor putea admira șase opere ale lui Brâncuși, printre care Sărutul și Domnișoara Pogany dar și lucrări ale celor mai iluștrii pictori și sculptori români: Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian, Gheorghe Petrașcu, Theodor Pallady, Eustațiu Stoenescu, Ion Țuculescu, Gheorge Anghel sau Dimitrie Paciurea.

În plus , Muzeul de Artă găzduiește și expoziția temporară de artă contemporană „Despre menine, infante, dive și alte grații” (pictură, colaj textil, tapiserie) ale artiștilor Marijana & Relul Bițulescu, dar și o colecție de imagini emblematice ale picturii secolului XVII flamand și olandez: Cabinetul Colecţionarului. 

Intrarea este gratuită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS