18.1 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2019
Acasă Actualitate Camera Deputaților - "Ora Guvernului": Opoziția a cerut demisia ministrului Finanțelor

Camera Deputaților – „Ora Guvernului”: Opoziția a cerut demisia ministrului Finanțelor

-

Reprezentanții partidelor de opoziție au criticat luni, în plenul Camerei Deputaților, la „Ora Guvernului”, activitatea ministrului Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, cerându-i demisia din Executiv, informează Agerpres.

Președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat, că „este un dezastru ca Guvernul să se uite spre autoritățile publice locale cu dispreț și să le taie orice speranță de investiții în interes public” și a cerut demisia ministrului Finanțelor.

Potrivit acesteia, PNL solicită demisia lui Viorel Ștefan deoarece a tăiat investițiile în primul trimestru al acestui an, nu își poate respecta angajamentul de deficit bugetar și riscă intrarea în procedura de deficit excesiv la nivelul UE, precum și pentru colectarea „dezastruoasă” a sumelor la bugetul de stat din primele trei luni, fapt pentru care ar trebui să demisioneze și președintele ANAF.

„Uitați-vă spre marii contributori și puteți să creșteți colectarea din TVA”, i-a transmis Turcan ministrului.

Ea a adăugat că Viorel Ștefan, înainte de a-și da demisia, trebuie să prezinte o proiecție economică asupra legii salarizării unitare.

La rândul său, deputatul PNL Dan Vâlceanu a afirmat că de la începutul acestui an investițiile s-au prăbușit, iar din fondurile europene nu s-a atras nimic după primul trimestru.

„Realitatea este că e haos și PSD încearcă să ascundă acest lucru prin minciuni de genul dublăm sau triplăm salarii. (…) Domnule Viorel Ștefan, sunteți pe cale să deveniți Iordache 2”, a spus deputatul liberal.

Deputatul USR Claudiu Năsui a exprimat îngrijorările formațiunii pe care o reprezintă referitor la felul în care funcționează economia și a subliniat că Eximbank și CEC ar trebui să beneficieze de un management depolitizat.

Deputatul PMP Eugen Tomac a abordat pe larg o serie de aspecte legate de codul economic al României, despre care a spus că este în întârziere.

În replică, deputatul PSD Leonardo Badea a accentuat faptul că România are un tablou macroeconomic sustenabil.

„Evoluțiile macroeconomice și fiscal-bugetare sunt în prognoza pe care am fundamentat-o privind obținerea unei creșteri economice de 5,2% cu un deficit bugetar sub 3% și ca să nu își mai facă nimeni griji ne vom îndeplini sută la sută angajamentele făcute”, a spus parlamentarul social-democrat.

Potrivit acestuia, datele statistice oficiale confirmă evoluțiile peste prognozele făcute la nivel guvernamental.

Grupul minorităților și cel al UDMR nu au participat la dezbaterile din cadrul „Orei Guvernului” la care a fost invitat ministrul Finanțelor Publice.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.