5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAl doilea om din SRI, suspendat

Al doilea om din SRI, suspendat

Serviciul Român de Informații (SRI) anunță că, în urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la prim-adjunctul instituției, Florian Coldea, acesta a fost pus la dispoziția directorului SRI, Eduard Helvig. Atribuțiile generalului Coldea vor fi preluate de către Eduard Hellvig.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public referitoare la domnul general-loctenent Florian Coldea și care au fost supuse unor verificări preliminare, directorul SRI, domnul Eduard Hellvig, a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale. În acest sens, până la finalizarea verificărilor, domnul general locotenent Florian Coldea este pus la dispoziția Directorului, potrivit prevederilor legale, iar atribuțiile funcției de prim-adjunct al Serviciului Român de Informații vor fi preluate de către directorul SRI, domnul Eduard Hellvig”, se arată într-un comunicat al SRI, redat de Agerpres.

SRI precizează că sunt analizate toate circumstanțele prezentate public precum și documentele puse la dispoziție de general-locotenent Florian Coldea și reiterează faptul că misiunile Serviciului sunt îndeplinite ”cu bună credință, în interesul securității naționale și a cetățenilor români”.

Potrivit realitatea.net, măsurile vin în urma dezvăluirilor făcute de Sebastian Ghiță, dispărut de peste 20 de zile, care susține că ar fi fost apropiat de Coldea. Ghiță a dat publicității imagini care arată o întâlnire dintre cei doi, care, potrivit fostului deputat, ar fi avut loc pe 1 februarie 2015 la vila sa din Cheia, unde Florian Coldea ar fi venit însoțit de familie.

Sebastian Ghiță a acuzat în înregistrările date publicității că Florian Coldea ar fi blocat finalizarea autostrăzii Comarnic-Brașov.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS