Acasă Actualitate Mehedinţi: Mii de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

Mehedinţi: Mii de articole pirotehnice confiscate de poliţişti

-

Având în vedere Planul Național de Acțiune „FOC DE ARTIFICII”, poliţiştii Serviciului A.E.S.P., din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, au identificat în zona centrală din municipiu, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 17-60 ani, în timp ce dețineau în mod ilegal asupra lor un număr total de 766 bucăți articole pirotehnice(petarde).
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat că aceștia au achiziționat petardele din aceeași zonă, articolele pirotehnice fiind ridicate de către organele de poliție în vederea indisponibilizării, pe numele persoanelor în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive”.

Poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale și Ordine Publică ai Poliţiei municipiului Drobeta Turnu-Severin au depistat, ieri, la intersecția străzilor Doctor Saidac și Lazăr din municipiu, un tânăr, în vârstă de 21 ani, din Drobeta Turnu-Severin, judeţul Mehedinţi, având asupra sa zece cutii a câte o sută bucăți materiale explozive tip petarde și cinci materiale explozive tip rachete, acestea fiind ridicate în vederea confiscării. Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Tot ieri, poliţiştii din Orşova, au depistat un bărbat în vârstă de 40 ani, din municipiul Orşova, județul Mehedinți, în zona pieţei centrale din municipiu, în timp ce deținea asupra sa un număr de 31 materiale pirotehnice (petarde).
Pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectarea regimului materiilor explozive”, întreaga cantitate de materiale pirotehnice fiind ridicată în vederea confiscării.

Mariana BUTNARIU
Mariana BUTNARIU
Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.