17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePetre Tobă, dat afară din Ministerul de Interne

Petre Tobă, dat afară din Ministerul de Interne

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat azi decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general de poliţie Petre Tobă cu Ministerul Afacerilor Interne, informează HotNews.ro.

Tot joi, Iohannis a semnat decretul privind acordarea gradului de general de brigada – cu o stea, la trecerea în rezervă, a colonelului Crăciun Marius-Dumitru din Ministerul Apărării Naţionale, la dată 31 decembrie 2016.

În urmă cu o săptămâna, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinele privind retragerea titlurilor de doctori pentru Petre Tobă, fost ministru al Afacerilor Interne, şi Florentin Pandele, primar al oraşului Voluntari.

Cele două ordine de retragere ale titlurilor de doctor au fost publicate joi pe site-ul Ministerului Educaţiei.

În octombrie, Comisiile de specialitate din Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) au dat verdicte de plagiat „masiv” atât în cazul tezei de doctorat a lui Petre Tobă, cât şi a lui Florentin Pandele.

În septembrie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a avizat efectuarea urmăririi penale faţă de fostul ministru de Interne Petre Tobă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS