14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanii donaţi pentru "Cuminţenia Pământului" se vor returna până anul viitor pe 31 decembrie 2017

Banii donaţi pentru „Cuminţenia Pământului” se vor returna până anul viitor pe 31 decembrie 2017

Guvernul a decis astazi ca banii pentru „Cuminţenia Pământului” să fie returnaţi integral până la 31 decembrie 2017, a anunţat purtătorul de Guvânt, Liviu Iolu.

„Sumele donate vor putea fi restituite integral donatorilor până pe 31 decembrie 2017. Guvernul a stabilit mecanismele de restituire a donaţiilor. Până acum au participat aproximativ 100.000 de donatori, suma totală donată fiind de 1,273 milioane de euro”, a declarat Liviu Iolu.

Acesta a spus că pentru restituirea sumelor donate prin SMS şi prin intermediul liniilor telefonice, Guvernul va încheia acorduri cu operatorii de telefonie.

Hotărârea adoptată de Guvern stabileşte condiţiile, etapele şi termenele pentru procedura de restituire a donaţiilor, precum şi modelul cererii de restituire. De asemenea, reglementează modalitatea de suportare a comisioanelor, precum şi a diferenţelor de curs valutar aferente restituirii donaţiilor, care vor fi suportate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerul Culturii.

Sumele colectate în lei vor fi restituite pe bază de ordin de plată din contul de disponibilităţi deschis de Ministerul Culturii la Trezoreria Statului şi/sau din conturile în lei deschise la instituţiile de credit.
Sumele colectate în valută vor fi restituite pe bază de ordin de plată din conturile în valută deschise de Ministerul Culturii la instituţiile de credit.

Totodată, sunt stabilite mecanismele de restituire a donaţiilor efectuate prin intermediul companiilor de telefonie mobilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS