17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAugustin Lazăr: Procurorii vor da o soluție în Dosarul Hexi Pharma cel mai târziu în februarie

Augustin Lazăr: Procurorii vor da o soluție în Dosarul Hexi Pharma cel mai târziu în februarie

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, astăzi, că o soluție în dosarul ”Hexi Pharma” va fi emisă cel mai târziu în luna februarie.
„Până la finalul anului, am avut un termen intermediar de verificare, de analizare a probațiunii și într-adevăr probațiunea a ajuns în stadiul final de administrare. Noi avem acum ultimele probe, cum ar fi rapoartele de expertiză care au fost depuse la dosar și care trebuie traduse în limba română. Apoi se va face imediat o evaluare a tuturor probelor în raport de aceste rezultate ale raportului de expertiză și vom avea cel târziu în februarie soluția emisă în acest dosar”, a precizat Lazăr, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, scrie Agerpres.
În luna august, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informa că rezultatele testelor de eficacitate efectuate până atunci la dezinfectanții Hexi Pharma sunt variate, fiind în derulare o altă serie de teste, iar o evaluare de ansamblu și lămuritoare a situației se va putea face numai la finalizarea tuturor verificărilor dispuse.
„Până în acest stadiu al anchetei, în baza actelor de urmărire penală dispuse de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică în cauză, au fost efectuate o serie de acte procedurale, precum audieri de persoane, ridicări de acte și probe, efectuarea unor constatări asupra produselor Hexi Pharma, respectiv a unor teste atât asupra concentrației substanțelor active, cât și teste privind eficacitatea microbiologică. Rezultatele testelor de eficacitate efectuate până în prezent sunt variate. Având în vedere că este în curs de efectuare o altă serie de teste de microbiologie, de eficacitate, în vederea verificării tuturor dezinfectanților ce fac obiectul cauzei, numai la finalizarea tuturor constatărilor dispuse se va putea face o evaluare de ansamblu a situației de fapt care să fie lămuritoare”, se arăta într-un comunicat transmis în 25 august de către PÎCCJ.
Efectuarea testelor presupune alocarea unor sume importante de către Ministerul Public, iar pentru unele tipuri de teste de eficacitate care nu pot fi efectuate în România s-a apelat la un laborator acreditat dintr-un alt stat al Uniunii Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS