10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiectul de lege pentru fumatul în spaţii închise special amenajate a primit aviz negativ în comisiile din Camera Deputaţilor

Proiectul de lege pentru fumatul în spaţii închise special amenajate a primit aviz negativ în comisiile din Camera Deputaţilor

Proiectul de lege care ar permite fumatul în spaţii închise special amenajate, precum şi înfiinţarea aşa-numitelor „cluburi pentru fumători”, adoptat tacit de Senat în noiembrie, a primit, astăzi, aviz negativ din partea Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaţilor, informează HotNews. Comisia a acordat un vot negativ propunerii legislative pentru modificarea şi completarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea consumului de tutun, care ar permite fumatul în spaţii închise special amenajate.

Propunerea legislative viza modificare articolului 3 al Legii 349/2002, astfel încât fumatul să fie permis numai în camere special amenajate, cu respectarea condiţiilor de a servi exclusiv fumatului şi a activităţilor asociate fumatului, cum ar fi consumul de cafea, băuturi calde sau băuturi răcoritoare.

Proiectul de lege a fost iniţiat de către deputatul Daniel Fenechiu, fiind susţinut de alţi 31 de parlamentari din partide diferite.

Proiectul a fost adoptat tacit de către Senat în luna noiembrie, iar la Camera Deputaţilor se aşteaptă raportul comisiei pentru sănătate şi votul în plen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS