19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMadrid: Mașinile cu număr par nu vor putea circula joia în centrul oraşului

Madrid: Mașinile cu număr par nu vor putea circula joia în centrul oraşului

Mașinile cu număr par nu vor putea circula joi, zi impară, prin centrul Madridului, unde Primăria orașului a instituit circulația alternativă din cauza gradului înalt de poluare cu dioxid de nitrogen, măsură ce urmează a fi reevaluată zilnic, informează agenţia spaniolă  EFE, citată de Agerpres.

Măsura va fi în vigoare între orele 06:30 și 21:00, iar încălcarea ei va atrage o amendă de 90 de euro.

Vor fi exceptate motocicletele, autovehiculele care transportă cel puțin trei persoane sau persoane cu mobilitate redusă, transportul în comun, taxiurile și vehiculele serviciilor de urgență.

Este vorba despre „o chestiune foarte importantă de sănătate publică”. „Mulți oameni suferă de probleme respiratorii, sunt foarte afectați de poluare”, a declarat numărul 2 al Primăriei madrilene, Marta Higueras.

Primăria Madridului a aplicat deja măsura reducerii vitezei de circulație la 70 km/oră pe artera M-30, care înconjoară centrul orașului, și a interzis miercuri parcarea în centru pentru nerezidenți.

În perioada următoare, măsurile vor fi anunțate zilnic, în funcție de gradul de poluare înregistrat, după cum a semnalat Marta Higueras.

Prin această măsură, inedită în Spania, Madridul se alătură altor mari orașe ale lumii care o aplică în zilele cu grad înalt de poluare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS