10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZi de doliu naţional în Rusia după tragedia aviatică în urma căreia 92 de persoane au murit

Zi de doliu naţional în Rusia după tragedia aviatică în urma căreia 92 de persoane au murit

Preşedintele Vladimir Putin a decretat aseară zi de doliu naţional luni, în memoria victimelor accidentului aviatic petrecut ieri, în urma căruia 92 de persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit www.theguardian.com. Nici un supravieţuitor nu a fost descoperit în Marea Neagră, în locul unde s-a prăbuşit avionul militar de tip Tupolev 154, a declarat general-maiorul Igor Konaşenkov, purtător de cuvînt al Ministerului Apărării. Aeronava s-a prăbuşit în mare duminică dimineaţa, în drum spre Siria. La bordul aparatului Tu-154 se aflau peste 60 de membri ai corurilor Armatei Roşii, directorul lor şi mai mulţi jurnalişti, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Ansambul Alexandrov urma să petreacă Anul Nou alături de trupele din Siria.Televiziunea Russia Today relatează că avionul a fost realimentat la Soci, decolând mai apoi spre Latakia.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat formarea unei comisii de anchetă sub comanda premierului Dmitri Medvedev. Cauzele tragediei sunt investigate, iar din primele cercetări sunt două posibile cauze ale prăbuşirii: fie avionul a lovit un stol de păsări, fie a apărut o defecţiune la bord.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS