15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOpt intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Opt intervenţii ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii militari din cadrul unităţii şi subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au acţionat la opt intervenţii şi la 11 urgenţe medicale.
Astfel că, în data de 22.12.2016, la ora 12.06, Stația de Pompieri Vânju Mare a intervenit cu patru pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Dănceu, comuna Jiana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. La intervenție au participat și doi voluntari din cadrul S.V.S.U. Jiana. Au ars circa 2 mp din peretele construit din lemn și pământ. Sursa probabilă de aprindere a fost efectul termic, împrejurarea determinantă fiind sistemul de încălzire amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
La ora 17.46, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu nouă pompieri militari și două autospeciale de lucru cu apă și spumă, în localitatea Peri, comuna Husnicioara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. La intervenție a participat și un voluntar din cadrul S.V.S.U. Husnicioara. Au ars circa 3 tone de plante furajere. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Mai târziu, la ora 19.40, Garda de intervenție nr. 3 Dubova a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Baia Nouă, comuna Dubova, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație uscată. Pompierii au limitat şi stins incendiul, care risca să se extindă la padurea din apropiere, cuprinzând circa 2 ha de vegetație uscată. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată a condițiilor de a genera incendiul.
La ora 20.08, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci la pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în localitatea Breznița-Ocol, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetație. Au ars 300 mp vegetație uscată și gunoi menajer. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind crearea intenționată a condițiilor de a genera incendiul.
De asemenea, la ora 20:47, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu cinci pompieri militari și o autospecială de lucru cu apă și spumă, în municipiul Tr. Severin, str. Răscoala de la 1907, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei centrale termice dintr-o casă de locuit. Pompierii au intervenit prompt şi au lichidat incendiul, care a cuprins doar funinginea de pe coșul de fum, fară pagube materiale. Sursa probabilă de aprindere a fost jarul sau scânteia, împrejurarea determinantă fiind coșul de fum necurațat de funingine.
Câteva ore mai târziu, la ora 22.26, Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu Severin a intervenit cu 12 pompieri militari, două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., în municipiul Dr. Tr. Severin, str. Cicero, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească. Au ars anexa constrită din lemn pe o suprafață de circa 25 mp., 2 m gard de scândură, 1 mc. lemn de foc, precum și 10 păsări. Sursa probabilă de aprindere a fost flacăra, împrejurarea determinantă fiind focul deschis în spații deschise.
În data de 23.12.2016, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit, la ora 01.01, cu 13 pompieri militari, două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță S.M.U.R.D., la un accident rutier cu două victime, produs pe DC 78, în localitatea Stîngăceaua. Pompierii au acționat pentru extragerea din autoturism a unei victime si predarea acesteia la echipajul S.A.J. sosit la fata locului.
La ora 05:58, Pichetul de Pompieri Strehaia a intervenit cu 13 pompieri militari, două autospeciale de lucru cu apă și spumă cu modul de descarcerare și o ambulanță S.M.U.R.D., la un accident rutier cu victime, produs pe DN6, în localitatea Butoiești. În urma accidentului au rezultat 17 victime, dintre care două decedate. A fost pus în aplicare Planul Roșu de Intervenție, suplimentându-se forţele cu două autospeciale cu apă şi spumă şi o autospecială de descarcerare grea din cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, precum şi trei ambulanţe S.M.U.R.D. din cadrul subunităţilor inspectoratului. De asemenea, au fost solicitate în sprijin și forțe din cadrul I.S.U. „Oltenia” al județului Dolj: două autospeciale de transport victime multiple, o ambulanţă S.M.U.R.D. şi o ambulanţă S.A.J.. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi a intervenit cu cinci ambulanţe. Pompierii au acționat pentru descarcerarea a patru dintre victime, acestea fiind predate echipajelor S.A.J. sosite la fața locului. Din cele 15 persoane, care au avut nevoie de îngrijiri medicale, patru au fost transportate la U.P.U a Spitalului Județean din Tr. Severin, 10 la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului din Filiași (ulterior, opt fiind transportate la Spitalul nr.1 din Craiova), iar o persoană a refuzat transportul. Intervenţia a fost coordonată de inspectorul sef , in calitate de comandant al acţiunii, iar la fata locului de către prim-adjunctul inspectorului şef.
Serviciul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. „Drobeta” al judeţului Mehedinţi a intervenit la 11 urgenţe medicale.
___________________

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS