10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvionul vicepremierului Rusiei a survolat România pentru că nu a putut ateriza în Republica Moldova

Avionul vicepremierului Rusiei a survolat România pentru că nu a putut ateriza în Republica Moldova

Avionul care îl transporta pe vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, de la Moscova spre Chişinău a fost nevoit să traverseze spaţiul aerian al României în drumul spre Ungaria, după ce nu a putut ateriza în Republica Moldova din cauza ceţii, relatează site-ul Unimedia, citată de Mediafax.

Dmitri Rogozin urma să ajungă la Chişinău pentru a participa la ceremonia de învestire în funcţie a noului preşedinte moldovean, Igor Dodon.

Cursa charter a companiei Aeroflot nu a putut ateriza la Chişinău din cauza ceţii, astfel că avionul vicepremierului rus a intrat în spaţiul aerian al României pentru a ateriza de urgenţă în Ungaria.

Dmitri Rogozin a confirmat prin Twitter că avionul a încercat de două ori fără succes să aterizeze la Chişnău, după care a fost redirecţionat spre Budapesta.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat că avionul la bordul căruia s-a aflat vineri vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, este unul civil, aparţinând AEROFLOT, şi efectua o cursă regulată, situaţie în care nu se aplică regimul de sancţiuni instituit la nivelul UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS