3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTraian Băsescu îl propune pe Eugen Tomac pentru funcția de premier

Traian Băsescu îl propune pe Eugen Tomac pentru funcția de premier

Traian Băsescu, președintele PMP, a declarat, la ieșirea de la consultările de la Cotroceni, că l-a propus pe Eugen Tomac pentru funcția de premier. Acesta a explicat că PMP face opoziție, acesta fiind motivul pentru care propunerea înaintată lui Klaus Iohannis pentru funcția de premier este Eugen Tomac.
Declarația a fost făcută după consultările pe care Traian Băsescu le-a avut cu Iohannis la Cotroceni, informează Realitatea.
„Scurta consultare cu președintele Klaus Iohannis trebuia făcută, pentru că este în sistemul constituțional și nu se putea renunța, chiar dacă propunerea făcută ieri de PSD, ALDE și UDMR pare a fi făcut inutile consultările de astăzi. Noi spunem că nu sunt inutile și, pentru că suntem opoziția, am făcut și o propunere pentru funcția de prim-ministru. Cel propus de noi este Eugen Tomac. Până la urmă, de-asta suntem opoziție, să creăm concurență. Eugen Tomac este un politician experimentat. Mi se pare inadmisibil ca opoziția să vină să spună ‘N-avem propuneri'”, a spus fostul șef al statului.
Totodată, întrebat despre faptul că el era propunerea anunţată de PMP în campanie pentru premier, Traian Băsescu a spus că el este ”cel mai bun” pentru această funcţie, dar nu mai este suficient de tânăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS