Acasă Actualitate Poliția din Zurich îl caută pe autorul atacului armat din Centrul Islamic

Poliția din Zurich îl caută pe autorul atacului armat din Centrul Islamic

-

„Focuri de armă și o persoană găsită fără viață la 350 de metri de moscheea unde a avut loc atacul” titrează publicația elvețiană 20 Minutes după incidentul care a avut loc luni după amiaza la Zurich, unde un individ înarmat a rănit trei bărbați într-un lăcaș de cult al musulmanilor din oraș.
Atacul a avut loc în jurul orei locale 17:45, în timp ce credincioșii musulmani, în special persoane provenind din Somalia, Eritreea și nordul Africii, erau la rugăciune. Lăcașul servește și drept centru cultural islamic pentru imigranții somalezi. Martori de la atacul armat de la Zurich au declarat pentru 20minutes.ch că agresorul a deschis focul în Centrul Islamic, informaţie care nu a fost confirmată deocamdată de forţele de ordine. Zeci de credincioşi din Magreb, Somalia şi Eritreea erau prezenţi în lăcaşul de cult în momentul atacului. Cel puţin trei vehicule de poliţie, zeci de agenţi şi inspectori, ajutaţi de câini poliţişti au fost desfăşuraţi în zonă. Trei persoane au fost împuşcate într-un atac în apropiere de Centrul Islamic din metropola Zurich. Nu există informaţii suplimentare cu privire la starea răniţilor, transmite Reuters. Atacatorul nu a fost prins deocamdată, potrivit 20minutes.ch, care precizează că zona este închisă de forţele de ordine, care îl caută pe suspect. Răniţii sunt trei adulţi, a precizat poliţia. Ei au fost descoperiţi pe strada unde se află Centrul Islamic din Zurich.
Pe 13 august, un bărbat a atacat pasagerii unui tren din Elveţia. Trei persoane au murit, iar alte sapte persoane, inclusiv suspectul, au fost răniţi.
Agresorul de 27 de ani a decedat înainte ca autorităţile să îl poată interoga, dar atacatorii nu au găsit nicio dovadă care să sugereze că ar avea legături cu extremismul politic sau religios.

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...