13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElveția: Autorul atacului armat dintr-o moschee din Zurich este mort

Elveția: Autorul atacului armat dintr-o moschee din Zurich este mort

Bărbatul care a împușcat trei persoane luni într-o moschee din orașul elvețian Zurich (nord) este mort, a anunțat marți poliția, confirmând că trupul neînsuflețit găsit în apropierea locului atacului este cel al atacatorului, relatează Reuters.
Poliția cantonală din Zurich a indicat că autoritățile l-au identificat pe suspect, dar nu au oferit detalii, și că o conferință de presă va avea loc în cursul zilei.
Atacatorul a pătruns în centrul islamic din Zurich și a deschis focul asupra credincioșilor aflați în interiorul clădirii.
”Trupul bărbatului mort, găsit la o distanță de circa 300 de metri de scena crimei după împușcăturile din moschee, este cel al suspectului”, a afirmat poliția într-un comunicat pe site-ul său.
Două din cele trei persoane împușcate, în vârstă de 30, 35 și 56 de ani, au fost rănite grav în atac. Cea de-a treia persoană a suferit răni mai puțin grave.
Poliția elvețiană l-a identificat pe suspect ca fiind un bărbat în jur de 30 de ani, îmbrăcat în haine de culoare închisă și cu o căciulă neagră pe cap, și care a fugit din moschee după atac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS