24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCeaţă pe mai multe drumuri din ţară

Ceaţă pe mai multe drumuri din ţară

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că din cauza ceții dense, pe mai multe artere importante se circulă îngreunat. Fenomenul este prezent pe autostrăzile A1 București – Pitești (vizibilitate redusă sub 100 de metri pe tronsonul kilometric 49 – 73), A2 București – Constanța (vizibilitate redusă sub 100 de metri pe toată lungimea autostrăzii) și A3 București – Ploiești (vizibilitate redusă, pe alocuri, sub 50 de metri pe tronsonul kilometric 14 – 31, pe raza județului Ilfov).

De asemenea, este semnalată ceață densă în județul Ialomița, pe DN2, DN2A și DN21 (porțiuni cu vizibilitate redusă sub 50 de metri), în județul Giurgiu, pe DN5 și DN6 (vizibilitate redusă, pe alocuri, la aproximativ 100 de metri) și în județul Călărași (porțiuni cu vizibilitate redusă și sub 20 de metri pe DN3, DN4 și DN41).

Pentru a nu fi implicați în accidente rutiere, sfătuim conducătorii auto să ruleze cu viteză adaptată în funcţie de vizibilitate, să mărească distanţa de siguranţă între autovehicule, să nu se angajeze în depăşiri riscante şi să folosească luminile de întâlnire (împreună cu cele de ceaţă, dacă vizibilitatea scade semnificativ).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS