11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRazie de amploare în județul Dolj: 13 dosare penale și 134 de contravenții

Razie de amploare în județul Dolj: 13 dosare penale și 134 de contravenții

Sâmbătă 17 decembrie a.c., între orele 20.00–24.00, polițiștii doljeni au organizat o razie în județul nostru pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, a altor fapte antisociale ce se comit în zona barurilor şi discotecilor, precum şi a abaterilor la regimul circulaţiei rutiere.
La razie au participat aproape 200 de polițiști, din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale și poliție rutieră, sprijiniți de jandarmi, fiind constituite 30 de filtre rutiere. De asemenea, oamenii legii au verificat peste 80 de baruri, discoteci și alte localuri de alimentație publică.
În urma controalelor efectuate, 28 de persoane au fost conduse la unitățile de poliție pentru continuarea cercetărilor sau verificări suplimentare, fiind constatate 13 fapte de natură penală și alte 134 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de aproape 50 000 lei.
Totodată, polițiștii au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 7 permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului și au confiscat bunuri în valoare de 1100 lei.
Dosare penale pentru mai mulți șoferi

În cadrul raziei, polițiștii Secției 10 Poliţie Rurală Poiana Mare, au depistat în comuna Seaca de Câmp, pe S. Ionuț, 32 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 561 E, sub influenta băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație de 0,73 mg./l alcool pur în aerul expirat motiv pentru care a fost condus la Spitalul Calafat unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge. Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.

În jurul orei 20.30, polițiștii Postului de Poliție Cosoveni în timp ce erau in filtrul instituit pe strada Inginer Marinescu, din comuna Coşoveni, l-au depistat pe G. Robert, de 37 ani, din localitate, care conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie. Pe numele său, polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală.

În jurul ore 22.30, poliţiştii Secţiei nr. 8 Poliție Rurală Rast au depistat în comuna Bistreț, pe numitul S. Florentin, de 49 ani, din comuna Bistreț, în timp ce conducea un autoturism sub influența alcoolului. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Băilești unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit un dosar penal.

Petarde deținute ilegal

În cadrul raziei, în urma unui control efectuat într-un bar din comuna Coșoveni, a fost identificată I. Stefania, de 18 ani, care detinea 13 petarde, categoria F3.
La scurt timp, într-un alt bar din comuna doljeană Leu, oamenii legii l-au identificat pe I. Stefan, 20 de ani, din localitate care deținea 119 petarde categoria F3, pe care le achiziționase în scopul folosirii individuale.
În ambele situații, polițiștii doljeni au întocmit pe numele tinerilor, dosare penale pentru nerespectarea regimului articolelor pirotehnice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS