12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSecretarul general al NATO: Analizăm posibilitatea de a asigura o prezență la Marea Neagră prin forțe aeriene și navale

Secretarul general al NATO: Analizăm posibilitatea de a asigura o prezență la Marea Neagră prin forțe aeriene și navale

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a declarat că la nivelul alianței se analizează posibilitatea de a asigura o prezență la Marea Neagră prin forțe aeriene și navale, informează b1.ro.

”Analizăm posibilitățile de a ne asigura prezența deasupra Mării Negre, prin forțe aeriene și navale. Avem aceste discuții și le centrăm pe statele riverane ca România, Bulgaria și Turcia. Salutăm faptul că NATO și aliații săi din jurul Mării Negre analizează împreună posibilitățile de a asigura prezența în regiunea Mării Negre”, a declarat acesta, pentru Digi24.

Stoltenberg s-a referit și la brigada aflată sub conducerea României:

”În ce privește regiunea Mării Negre în mod special, am decis să mărim și să ne întărim prezența în sud-estul Alianței și în România, mai ales printr-o brigadă sub conducerea României. Dar și alți aliați contribuie cu forțe militare. Statele Unite, Germania și alte țări au anunțat că vor participa la această brigadă, care va avea un caracter multinațional și astfel va transmite un mesaj de unitate a Alianței, pe lângă prezența noastră în sud-est”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS