14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConducerea Camerei Deputaților se reunește luni în ultima ședință din această legislatură

Conducerea Camerei Deputaților se reunește luni în ultima ședință din această legislatură

Biroul permanent al Camerei Deputaților se reunește luni pentru o serie de chestiuni organizatorice, cum ar fi să ia act de demisia liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, dar și pentru a se marca finalul mandatului actualului Legislativ, informează Agerpres.

Președintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat că ședința de luni a conducerii Camerei va fi ultima din această legislatură, scopul acesteia fiind „să lase lucrurile în ordine pentru următorul Parlament”. „Pe ordinea de zi mai avem și demisia domnului președintele Dragnea și alte materiale pe final de mandat”, a spus Iordache.

Luni este ultima zi în care Camera Deputaților mai funcționează în componența actuală, marți fiind convocat de președinte noul Parlament rezultat în urma alegerilor din 11 decembrie.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi că și-a dat demisia din Camera Deputaților pentru a nu beneficia de pensia specială pentru parlamentari și că a trimis deja documentul prin secretarul general al partidului, Marian Neacșu.

Președintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a anunțat și el că luni își va da demisia din actualul Parlament, pentru a nu beneficia de pensia specială. Atât Liviu Dragnea, cât și Marcel Ciolacu au obținut mandate noi de deputați la alegerile din 11 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS