10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăO mini-tipografie pentru tinerii cu surdocecitate din Craiova

O mini-tipografie pentru tinerii cu surdocecitate din Craiova

Fundaţia Sense Internaţional România, în parteneriat cu Școala Gimnazială Specială “Sfântul Vasile” Craiova, Inspectoratul Şcolar Județean Dolj și Consiliul Județean Dolj lansează miercuri, 14 decembrie, ora 11.00, Mini-tipografia din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale “Sfântul Vasile”, Str. Dr. Dimitrie Gerota, nr. 3, Craiova.
Mini-tipografia va funcționa ca un atelier vocațional ce îi va pregăti profesional pe tinerii cu surdocecitate şi deficienţe senzoriale multiple, în scopul încadrării lor viitoare pe piaţa muncii.
Mini-tipografia este unul dintre cele opt ateliere dezvoltate de Sense Internaţional România şi partenerii locali cu finanțare din partea Fundației Orange și Fundației Medicor. Proiectul ”Sens pentru viață” își propune să dea o șansă copiilor și tinerilor cu surdocecitate și deficiențe senzoriale multiple (DSM) prin dezvoltarea de servicii vocaționale dedicate acestora. Acest centru se adaugă celor înființate deja de SIR în perioada 2013 – 2015 în Arad, București, Buzău, Craiova, Focșani, Galați, Iași și Timișoara.
In fiecare an, 173 de tineri cu surdocecitate/DSM învață o meserie în cele 8 centre vocaționale.

Aceștia lucrează alături de profesori psihopedagogi și maiștri instruiți de Sense Internațional România în domeniul surdocecității. Cadrele didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale “Sfântul Vasile” au beneficiat de această instruire în luna noiembrie, când, timp de 4 zile, au pătruns în tainele acestei deficiențe multisenzoriale, dobândind cunoștințe teoretice dar și abilități practice în activitatea cu acești copii.
Surdocecitatea este o deficiență multisenzorială gravă, de cele mai multe ori asociată și cu alte tipuri de deficiențe. Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS