16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMehedinţi: Acţiune de prevenire a consumului de droguri şi a traficului de persoane

Mehedinţi: Acţiune de prevenire a consumului de droguri şi a traficului de persoane

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu Centrul de Evaluare și Prevenire Antidrog, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Mehedinți, au desfășurat, ieri, o activitate de prevenire a consumului de droguri și a traficului de persoane.
Acțiunea s-a desfășurat la Școala Gimnazială din comuna Malovăț, scopul acesteia reprezentându-l creşterea gradului de informare al elevilor în vederea prevenirii comportamentelor de risc şi de implicare a acestora în fapte antisociale.
Cu ocazia activităţii desfăşurate, elevilor, în prezenţa cadrelor didactice şi a conducerii instituţiei, le-au fost prezentate filme educative, fiind abordate teme de interes general, precum prevenirea delincvenței juvenile, a violenţei în scoală,  prevenirea accidentelor rutiere, etc.
Prezentarea exemplelor din cazuistica poliţiei în care au fost implicaţi minori atât în calitate de victimă cât şi în calitate de autori, a reprezentat unul din punctele de  atracţie, ocazie cu care, atât cadrele didactice cât şi elevii, au adresat multiple întrebări.
Cu ocazia întâlnirii au fost distribuite pliante, insistându-se pe aflarea unor informaţii despre reglementările legislative prevăzute la săvârşirea unor anumite fapte antisociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS