3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePentagonul anunţă că au fost ucişi trei lideri ai ISIS implicaţi în atentatele de la Paris

Pentagonul anunţă că au fost ucişi trei lideri ai ISIS implicaţi în atentatele de la Paris

Coalitia internationala ce lupta impotriva gruparii Stat Islamic a ucis trei lideri ai organizatiei jihadiste „direct implicati in atentate comise in afara (Siriei) si in recrutarea combatantilor straini”, in timpul unei lovituri aeriene efectuate pe 4 decembrie la Raqa, in Siria, informează HotNews.ro.

„Doi dintre acesti lideri ISIS – Salah Gourmat si Sammy Djedou – au ajutat la pregatirea atentatelor din 13 noiembrie 2015, de la Paris”, a anuntat marti Pentagonul, intr-un comunicat.

Acesti doi membri ai ISIS erau „asociati apropiati ai lui Abu Muhammad al-Adnani, responsabilul cu coordonarea operatiunilor externe, care a fost ucis in urma unei lovituri aeriene a coalitiei in luna august”, a adaugat Pentagonul. Rusia a revendicat si ea moartea acestui lider jihadist.

Cel de-al treilea lider al gruparii ucis de coalitia condusa de SUA la inceputul lunii decembrie este Walid Hamman, insarcinat cu organizarea de atacuri sinucigase si condamnat in contumacie in Belgia pentru o tentativa de atentat in 2015, potrivit Statelor Unite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS