16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Comunicațiilor: Legea securității cibernetice și Legea cartelelor prepay, restanțele mandatului meu pe care aș fi vrut să le rezolv

Ministrul Comunicațiilor: Legea securității cibernetice și Legea cartelelor prepay, restanțele mandatului meu pe care aș fi vrut să le rezolv

Legea securității cibernetice și Legea cartelelor prepay sunt două subiecte pe care aș fi vrut să le duc la bun sfârșit în scurtul meu mandat, dar acestea urmează să fie rezolvate de viitoarea guvernare, a declarat, marți, Delia Popescu, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, la sesiunea online „De vorbă cu ministrul tău”, inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic care sprijină dialogul între demnitari și cetățeni.

„Sunt lucruri pe care aș fi vrut să le mai fac în scurtul meu mandat la Ministerul Comunicațiilor. Au mai rămas restante Legea securității cibernetice și Legea cartelelor prepay, subiecte de care ar urma să se ocupe viitorul Guvern. Ce s-a întâmplat până acum nu trebuie șters cu buretele. Cred într-un eveniment de predare-preluare de mandat și nu doar de fațadă pentru presă. Personal, nu vreau ca respectiva ceremonie de predare a mandatului de ministru al Comunicațiilor să fie una formală, ci să și predau succesorului meu dosarul cu realizări, probleme și restanțe pentru a nu mai exista acel decalaj din perioada de acomodare. Dacă lucrurile de acest fel s-ar împământeni, consider că lucrurile ar fi mai simple și s-ar derula mai bine între autorități. Mandatul meu a fost unul foarte scurt și toată atenția mea s-a concentrat pe reglementarea sectorului IT&C. Cred că am recuperat destul de mult și suntem la zi cu ceea ce ne-am propus, cu excepția celor două legi despre care aminteam mai devreme”, spus Popescu, citată de Agerpres.

La finele lunii ianuarie 2016, Ministerul Comunicațiilor a lansat în dezbatere publică un nou proiect de Lege privind Securitatea Cibernetică a României. De data aceasta, proiectul a fost întocmit fiind luate în considerare criticile aduse prin Decizia nr. 17/2015 a Curții Constituționale a României (CCR) asupra obiecției de neconstituționalitate a dispozițiilor Legii privind Securitatea Cibernetică a României. În 2015, Curtea Constituțională a României își motiva decizia prin faptul că Legea privind securitatea cibernetică încalcă prevederile constituționale privind statul de drept și principiul legalității, precum și cele privind viața intimă, familială și privată, respectiv secretul corespondenței.

În luna octombrie, Delia Popescu declara într-un interviu acordat Agerpres că Legea Securității cibernetice necesită, din cauza schimbărilor efectuate la nivelul Guvernului, reluarea pe fluxul de avizare, iar până la finele acestui ar fi urmat să fie avizată de Guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS