10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Preşedinte de secţie de votare, dat afară şi amendat deoarece a făcut campanie electorală pentru PSD

Olt: Preşedinte de secţie de votare, dat afară şi amendat deoarece a făcut campanie electorală pentru PSD

Nou incident la alegerile parlamentare, de data aceasta în județul Olt. Valentina Dorobanţu, președintele secției de votare nr. 291 din comuna Rotunda, a fost amendată cu suma de 4.500 de lei deoarece a postat pe Facebook imagini cu candidații PSD, dar și îndemnuri adresate cetățenilor de a vota lista acestei formațiuni politice.

Sesizarea a fost depusă de PNL, iar decizia a fost luată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 30 Olt. Responsabilităţile Valentinei Dorobanţu au fost preluate de un locţiitor, informează b1.ro, citând news.ro.

„AEP a înaintat astăzi (n.r. duminică) Biroului Electoral de Circumscripţie Olt un document în care se arată că preşedintele secţiei de votare 291 din comuna Rotunda a fost exclus din corpul experţilor electorali. Persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă de către poliţie şi a fost îndepărtată din secţia de votare, iar atribuţiile de preşedinte al secţiei de votare au fost preluate de locţiitor”, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană (BEJ) Olt, Dan Stoichicescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS