Acasă Actualitate Secţiile de votare, verificate de pompieri. Peste 5.000 de nereguli, remediate

Secţiile de votare, verificate de pompieri. Peste 5.000 de nereguli, remediate

-

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) anunţă că pompierii au verificat toate cele 18.626 secţii de votare, fiind înlăturate peste 5.400 nereguli. Inspectorii de prevenire au dat 11 amenzi în valoare de 15.000 de lei pentru disfuncţionalităţile descoperite, scrie Mediafax.

„Principalele aspectele avute în atenţie de către inspectorii de prevenire au urmărit: amplasarea cabinelor de vot fără diminuarea căilor de acces sau a circulaţiilor interioare din clădirile în care se organizează procesul electoral; dispunerea acestora fără blocarea ori îngreunarea accesului la mijloacele tehnice de apărare împotriva incendiilor (exemplu: instalaţiile de hidranţi interiori); evitarea obstrucţionării căilor de acces, prin amplasarea elementelor de mobilier în interiorul încăperilor în care se amenajează secţii de votare; marcarea corespunzătoare a căilor de evacuare şi menţinerea acestora în permanenţă practicabile; menţinerea în stare de funcţionare a instalaţiilor şi sistemelor de apărare împotriva incendiilor (instalaţii de iluminat de siguranţă, de semnalizare, de stingere a incendiilor etc.)”, transmite IGSU.

Pentru perioada următoare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus suplimentarea efectivelor care să asigure măsurile de pază şi protecţie, precum şi de prevenire a situaţiilor de urgenţă pe parcursul procesului electoral, astfel încât exercitarea dreptului la vot să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă. Astfel, premergător şi pe timpul zilei de vot, peste 8.000 pompieri vor asigura paza la 5.248 secţii de votare, iar pentru intervenţia la eventualele situaţii de urgenţă aproximativ 5.000 sunt pregătiţi să asigure, zilnic, misiunile de răspuns.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Luaţi o hotărâre care vă determină să vă schimbaţi programul. O persoană apropiată v-ar putea solicita sprijinul într-o chestiune de sănătate....