Acasă Actualitate Aproximativ 45.000 de lucrători din structurile MAI vor asigura buna desfășurare a...

Aproximativ 45.000 de lucrători din structurile MAI vor asigura buna desfășurare a alegerilor de duminică

-

Aproximativ 45.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și lucrători ai altor structuri vor asigura duminică ordinea publică și legalitatea necesare desfășurării alegerilor, scrie Agerpres. Totodată, cadrele MAI vor verifica toate sesizările privind săvârșirea de contravenții sau infracțiuni în legătură cu procesul de vot, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Aceasta  a precizat că în ziua votului, începând cu ora 8.00, vor fi făcute comunicări publice periodice, referitoare la activitățile structurilor MAI și situația incidentelor electorale. Dajbog a mai precizat că structurile MAI vor continua să asigure, pe parcursul zilei de sâmbătă, securitatea transporturilor către secțiile de votare a buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării. Primele transporturi au avut loc vineri sub paza efectivelor Jandarmeriei și ale Poliției. „În conformitate cu prevederile Legii 208 din 2015, privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, președintele biroului electoral al secției de votare și ceilalți membri ai biroului electoral trebuie sa fie prezenți la sediul secției, astăzi la ora 18,00, având obligația de a verifica materialele necesare votării. Președintele biroului electoral dispune măsurile pentru asigurarea ordinii și corectitudinii operațiunilor de vot, precum si îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din și de pe clădirea în care se află secția de votare. De asemenea, dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot”, a precizat Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec După o perioadă dificilă pe plan sentimental şi financiar, aveţi un succes nesperat. Climatul general vă este favorabil. Vă recomandăm să...