27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateClotilde Armand: USR vrea ca românii să decidă asupra vieții lor

Clotilde Armand: USR vrea ca românii să decidă asupra vieții lor

Foto: agerpres.ro
Foto: agerpres.ro

Vicepreședintele USR, Clotilde Armand, a afirmat ieri că este foarte important ca toți cetățenii să meargă la urne la alegerile parlamentare din 11 decembrie, susținând totodată că „nu este corect ca puterea să fie confiscată de o clasă politică“.
„Este foarte important să participăm, să recăpătăm puterea noastră de a participa la mersul lucrurilor în România. În mod normal, fiecare dintre noi, cetățenii, avem o putere de a hotărî, de a lua decizii pentru țara noastră. În prezent, nimeni nu mai crede că are puterea aceasta. Credem că noi suntem cetățeni, dar, de fapt, nu avem nici o putere în țara noastră. Acesta este mesajul nostru, al URS: avem o putere, vrem să o regăsim, să o recăpătăm. Nu este corect ca puterea să fie confiscată de o clasă politică“, a afirmat reprezentanta USR la un briefing de presă organizat la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu membri și simpatizanți ai partidului.
Ea a menționat că prin votul dat USR, formațiunea politică dorește să implice cetățenii în viața politică, economică și socială a țării.
„Noi suntem într-o democrație, vrem să avem puterea noastră de a hotărî lucrurile. Dar primul lucru este de a vota. Votul pentru USR este un vot care va reveni cetățenilor, pe care dorim să îi implicăm în viața politică, economică și socială a țării. Noi, cei din USR, vrem ca cetățenii să fie implicați, să spună ce vor să spună, că vor să se ia această decizie. Vrem să punem la punct niște metode de a consulta oamenii, pentru că este foarte important ca oamenii să simtă că au puterea“, a spus Clotilde Armand.
Conform acesteia, USR vrea ca românii să decidă asupra vieții lor.
„Este un mesaj democratic, care nu se oprește la vot, ci va merge mult mai departe. Vrem ca românii să decidă asupra vieții lor. Nu mai vrem o clasă politică ruptă de popor, care este acolo și își face afacerile ei și care nu cere la nimeni să se implice. Noi vrem ca oamenii să se implice. Știm că oamenii s-au dezobișnuit de acest lucru. Oamenii spun: OK, eu votez pentru cineva, iar el trebuie să facă totul. Nu este așa! Noi vrem ca fiecare dintre noi, exact așa cum este într-o familie, să aibă cuvântul lui de spus, decizia lui, pe care vrea să o ia. Dacă vrea ca țara să fie gestionată așa, este normal ca el să poată spune acest lucru. Asta vrem noi, o țară unde oamenii decid cum să fie soarta lor“, a precizat Clotilde Armand.

Nicușor Dan: USR s-a născut din nevoia societății de a avea partide competente și necorupte

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat că partidul pe care îl coordonează s-a născut din nevoia societății de a avea partide competente și necorupte, în condițiile în care încrederea în vechile partide, „corupte și incompetente“, a ajuns la 10%.
„USR s-a născut dintr-o nevoie pe care societatea noastră o are. Toate sondajele spun că gradul de încredere în partidele politice vechi e undeva la 10%, ceea ce înseamnă că oamenii sunt conștienți că problemele din societate, de la sărăcie la nefuncționarea sistemului sanitar, nefuncționarea sistemului de educație, provin din corupție și incompetență și că corupția și incompetența provin dintr-o clasă politică care a guvernat, într-un fel sau altul, în ultimii 27 de ani“, a spus Nicușor Dan.
El a precizat că USR are 50 de filiale în toate municipiile reședință de județ, dar și în alte localități, înființate de „oameni entuziaști, cu spirit de echipă“ pentru a ajuta societatea, și nu pentru interes personal.
„USR e formată din oameni care nu au mai făcut politică și care au o meserie în spate. Sunt oameni care au intrat să ajute societatea, și nu ca să prospere ei sau să progreseze social. Avem un program de bun-simț“, a mai spus președintele USR.
Potrivit lui Nicușor Dan, USR dorește să elimine privilegiile parlamentarilor, imunitatea extinsă, dar și modificarea legii achizițiilor publice, depolitizarea din învățământ și creșterea alocării bugetare de la 3,2 la 6% din PIB. Totodată, dorește o creștere a alocării bugetare pentru sănătate de la 4 la 6% din PIB și un management privat al spitalelor.
Nicușor Dan a subliniat că este exclusă orice „asociere“ cu PSD, dar USR „nu va face alianță cu nici unul dintre partidele care îl susțin pe Cioloș“.
„Vom negocia exclusiv cu prim-ministrul. Vom negocia pe program, astfel încât elementele din programul nostru să fie în programul de guvernare, cu termene de realizare. Nu vom solicita miniștri sau secretari de stat. Vom lăsa prim-ministrului această alegere. Vom avea doar un cuvânt de spus asupra miniștrilor pe care-i propun atât prim-ministrul, cât și celelalte partide. Nu vrem să avem persoane controversate într-un guvern pe care noi să-l susținem în parlament. Dacă prim-ministrul consideră că pe un anumit domeniu persoana cea mai competentă e în USR și persoana respectivă dorește, evident că are acceptul nostru să fie în guvern“, a adăugat Nicușor Dan.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS