13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVasile Blaga rămâne sub control judiciar

Vasile Blaga rămâne sub control judiciar

Senatorul Vasile Blaga rămâne sub control judiciar în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, a decis luni Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Agerpres. La primul termen al procesului desfășurat luni, judecătorii au constatat ca fiind legală și temeinică măsura controlului judiciar impusă lui Vasile Blaga de procurorii DNA.

Blaga a fost trimis în judecată pe 29 noiembrie de DNA Ploiești, fiind acuzat că a primit 700.000 de euro de la o societate comercială în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

Potrivit DNA, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul fostului primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar. În rechizitoriul întocmit de DNA se arată că o serie de firme care aveau comportament de tip fantomă erau folosite de Gheorghe Ștefan și Vasile Blaga pentru a scoate bani din companii naționale pentru PDL.

Conform documentului, la nivelul anului 2009, în cadrul PDL a existat o înțelegere între secretarul general Vasile Blaga și vicepreședintele Gheorghe Ștefan, în sensul obținerii de bani pentru partid. DNA Ploiești a decis să îi cerceteze într-un dosar separat pe fostul primar Gheorghe Ștefan și pe omul de afaceri Horațiu Bruno Berdilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS