7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranța: Romancierul Alexandre Jardin și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale

Franța: Romancierul Alexandre Jardin și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale

Scriitorul și cineastul Alexandre Jardin și-a anunțat sâmbătă intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2017 din Franța pentru „a reda puterea oamenilor”, informează Agerpres.

Fondator al recentei mișcări „Maison des citoyens” („Casa cetățenilor”) și al asociației Bleu Blanc Zebre, el va fi candidatul Apelul mișcărilor cetățenești, care regrupează șase organizații.

„Eu voi fi”, a spus autorul romanului „Le Zebre”, întrebat la postul de televiziune Franceinfo despre candidatul Apelul mișcărilor cetățenești.

În Franța, „cetățeanul nu mai există, teritoriile nu mai există în dezbaterea politică (…) Se aud numai partidele centralizatoare. Se exprimă doar tehnocrația pariziană”, a declarat el pentru AFP.

Alexandre Jardin a fondat în urmă cu trei ani mișcarea cetățenească Bleu Blanc Zebre, care invită societatea civilă „să preia controlul”.

La 8 septembrie, el a lansat de asemenea pe Facebook mișcarea „Maison des citoyens” pentru a-i determina pe cetățeni să se implice în dezbaterea politică. Această mișcare numără până acum 60.000 de aderenți, conform site-ului său.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS