6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVenezuela: Președintele Maduro acuză opoziția de dreapta că pregătește o lovitură de stat

Venezuela: Președintele Maduro acuză opoziția de dreapta că pregătește o lovitură de stat

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a acuzat vineri opoziția de dreapta că ar pregăti o lovitură de stat și a spus că „se fac manevre” pentru ca dialogul în curs între regimul său și forțele de opoziție să fie întrerupt, relatează AFP.

Agenția preia o declarație făcută de Maduro la postul TV de stat din Venezuela. „Există tentative de a întrerupe discuțiile de la masa negocierilor, cu complicitatea unora dintre cei pe care i-am chemat la discuții. Am și dovezi”, a spus liderul de la Caracas. Maduro a spus că este vorba despre un complot orchestrat de forțele de dreapta „care au luat, din nou, hotărârea de a recurge la o lovitură de stat”, făcând trimitere, potrivit AFP, la coaliția Masa Unității Democratice (MUD), o coaliție de centru-dreapta.

Negocierile dintre putere și opoziția majoritară în Parlament au început în data de 30 octombrie, cu mijlocirea Vaticanului și a Uniunii Națiunilor Sud-Americane (Unasur). Miza este de a găsi o soluție pentru grava criză economică și politică prin care trece Venezuela. În cadrul acestor negocieri, o a treia rundă de discuții urma să aibă loc marți, dar de câteva zile părțile implicate se acuză reciproc că nu își îndeplinesc obligațiile și amenință să se retragă din tratative.

Vineri, regimul Maduro a sporit tensiunea deja existentă. A cerut instanței supreme a Venezuelei să desemneze doi oficiali în cadrul Consiliului electoral național, în condițiile în care această misiune îi revine, în mod normal, Parlamentului.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS