14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAEP a certificat aplicațiile informatice utilizate de BEC pentru centralizarea rezultatelor votării

AEP a certificat aplicațiile informatice utilizate de BEC pentru centralizarea rezultatelor votării

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a certificat spre neschimbare și a pus la dispoziția Biroului Electoral Central și a competitorilor electorali aplicațiile informatice pentru centralizarea rezultatelor votării la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, informează un comunicat de presă transmis astăzi.

Potrivit comunicatului, AEP îndeplinește o atribuție a instituției stabilită prin Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Potrivit art. 103 alin. (1) lit. u) din legea menționată, AEP certifică spre neschimbare, cu 10 zile înainte de data alegerilor, aplicațiile informatice utilizate de Biroul Electoral Central pentru centralizarea rezultatelor votării și le pune la dispoziția partidelor politice și organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale înscrise în competiția electorală, la cererea scrisă a acestora.

Sursa: AGERPRES

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS