14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinisterul Sănătăţii pregăteşte o ordonanţă pentru construcţia unui nou centru de transfuzii

Ministerul Sănătăţii pregăteşte o ordonanţă pentru construcţia unui nou centru de transfuzii

Sute de persoane au mers, vineri, la Centrul de Transfuzii Bucureşti, unde au donat sânge, printre aceştia fiind şi ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, acesta susţinând că pregăteşte o ordonanţă de urgenţă pentru construirea unui nou centru de transfuzii.

„Şi în timpul zilelor libere în spital e nevoie de sânge şi e important să facem asta. Cred că sistemul de transfuzii, sistemul în care gestionăm sângele poate fi mult îmbunătăţit, avem un plan la care lucrăm de ceva vreme şi săptămâna asta o să propunem şi câteva măsuri concrete. Dar cred că dacă fiecare dintre noi face ce ţine de fiecare dintre noi, lucrurile vor fi cel puţin la limita rezonabilului (…) Măsurile ţin de oameni, de cum sunt plătiţi, de programul de lucru. Programul trebuie prelungit, trebuie să poţi să vii să donezi sânge şi după-amiaza. De asemenea, infrastructura care nu este neapărat una adecvată, dacă ne gândim că în Bucureşti Centrul de transfuzii funcţionează pe o clădire cu risc seismic. Asta este un lucru complet inacceptabil. Ne trebuie un nou centru de transfuzii în Bucureşti. Am selectat deja un teren. O să se facă transferul de la Institutul Hociota către Centrul de Transfuzii Bucureşti. Acolo se va construi un centru de transfuzii nou. Cât de curând se poate. Avem două opţiuni – fie îl construieşte statul, fie o colaboarare cu fundaţii, organizaţii care să îl construiască din bani privaţi şi să îl doneze apoi statului. (…) Este o ordonanţă de urgenţă, dar avem restricţia legală -şase luni înainte de alegeri nu poţi schimba chestiuni care ţin de salarizare, de cheltuieli de persoanal, dar o să facem asta imediat după alegeri. Modul în care gestionăm sângele trebuie să fie o prioritate pentru orice guvern”, a declarat ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, citat de Mediafax.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS