3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReclamele influenteaza copiii sa manance excesiv

Reclamele influenteaza copiii sa manance excesiv

Mancatul in exces in fata televizorului poate incepe cu mult timp inainte ca cei mici sa invete sa foloseasca telecomanda, sugereaza un studiu american.

In cadrul unui experiment la care au participat copii cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani, cercetatorii au analizat modul in care reclamele publicitare influenteaza mancatul in lipsa foamei. Iata care au fost constatarile studiului,scrie Hotnews, citand reuters.com.

Pentru a realiza acest experiment, cercetatorii au dat tuturor participantilor o gustare sanatoasa pentru a se asigura ca sunt bine hraniti si apoi i-au asezat pe acestia la televizor pentru a urmari un program in cadrul caruia au fost strecurate reclame la fulgi de porumb.

Toti copiii aveau pregatite in fata lor pungi de fulgi de porumb pe toata perioada vizionarii spectacolului televizat. Copiii care au vazut anunturile pentru chipsuri au consumat in medie 127 de calorii din gustarile pregatite, prin comparatie cu 97 de calorii consumate in medie de catre copiii carora nu li s-au aratat reclamele in cauza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS