Acasă Actualitate Olt: Brad de 12 metri plantat la Caracal pentru a fi împodobit...

Olt: Brad de 12 metri plantat la Caracal pentru a fi împodobit de Crăciun

-

Primăria Caracal a achiziționat pentru a fi împodobit de Crăciun, în centrul oraşului, un brad natural înalt de 12 metri, cu rădăcini și balot de pământ, adus din Italia, la baza acestei decizii fiind motive economice și ecologice, după cum a precizat viceprimarul municipiului Caracal, Octavian Stănescu, anunţă Agerpres.

Edilul a precizat astăzi, pentru Agerpres, că bradul a costat aproximativ 15.000 lei, sumă în care au fost incluse și cheltuielile de transport și cele cu plantarea, iar inițiativa a fost a primarului orașului, Liviu Radu, care a decis să renunțe la cumpărarea brazilor naturali tăiați pentru a fi împodobiți de Crăciun, cum s-a procedat în alți ani. „Bradul plantat acum sperăm să reziste mulți ani de acum încolo, este frumos, va fi și mai frumos după ce va împodobit. Nu vom mai cheltui alte fonduri în anii următori pentru bradul de sărbători din centrul orașului și nu s-a tăiat un copac, legal sau ilegal, care după sărbători să fie aruncat”, a argumentat viceprimarul.

Bradul din centrul municipiului Caracal are o înălțime de 12 metri, este din specia Abies Nordmanniana (cu o coroană bogată și ace late de culoare verde închis) şi a fost adus din Italia de o firmă specializată. În țară nu a fost găsit un asemenea conifer care să poată fi replantat.

Primăria Caracal mai anunţă că nu va cheltui nici un ban anul acesta pentru achiziția de podoabe luminoase, pentru că vor fi folosite cele din anii anteriori.  În schimb, vor fi organizate spectacole de Crăciun şi Anul Nou, iar copiii vor primi daruri de la Moș Crăciun, care se va plimba pe străzile oraşului, în a doua parte a lunii decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...