Acasă Actualitate Nivelul maxim de alertă teroristă va fi menținut în Franţa pe toată...

Nivelul maxim de alertă teroristă va fi menținut în Franţa pe toată perioada sărbătorilor de sfârșit de an

-

Preşedintele Franței, Francois Hollande, a dispus astăzi menținerea nivelului maxim al alertei teroriste și în timpul sărbătorilor de sfârșit de an, iar pe 21 decembrie Adunarea Națională va examina prelungirea acestui nivel de alertă cel puțin până la alegerile prezidențiale din aprilie, relatează agențiile AFP și EFE, citate de Agerpres. De asemenea, Hollande a avizat favorabil un nou plan de prevenire a acțiunilor teroriste „adaptat evoluției amenințărilor” și care va completa măsurile adoptate după atentatele jihadiste din noiembrie 2015.

Noul dispozitiv antiterorist va păstra numele actualului plan denumit „Vigipirate”, dar va avea trei nivele de alertă (Vigiprate are numai două) şi intră în vigoare pe 1 decembrie.

Nivelul maxim de alertă teroristă a fost instituit în Franța în urma atentatelor din luna noiembrie anul trecut. După prelungirea de mai multe ori a acestei stări de urgență, președintele Hollande a decis revenirea la nivelul normal de alertă cu ocazia zilei naționale a Franței, pe 14 iulie. Dar chiar atunci a avut loc atentatul de la Nisa, astfel că liderul de la Elysee a decretat imediat reinstituirea stării de urgență pentru încă cel puțin șase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

Dublă lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” găzduiește vineri, 25 octombrie, ora 17.30, în sala „Acad. Dinu C. Giurescu”, lansarea volumelor „De la...