10.1 C
Craiova
sâmbătă, 19 octombrie, 2019
Acasă Actualitate Justiția europeană confirmă sancțiunile contra unui om de afaceri rus apropiat de...

Justiția europeană confirmă sancțiunile contra unui om de afaceri rus apropiat de Putin

-

Justiția europeană a confirmat astăzi înghețarea activelor bancare din Uniunea Europeană ale omului de afaceri Arkadi Rotenberg, un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin şi fostul său partener de judo, sub acuzația că a adus atingere suveranității Ucrainei prin activitățile sale în Crimeea, transmit AFP și DPA, citate de Agerpres.

Curtea de Justiție a UE (CJUE) „acceptă parțial” recursul în anulare al domnului Rotenberg, invalidând sancțiunile pentru perioada iulie 2014 – martie 2015, se arată într-un comunicat al CJUE. Instanța europeană a confirmat însă măsurile restrictive (înghețarea averilor și interdicția de a intra pe teritoriul UE) pentru perioada martie 2015 – septembrie 2016.

”Arkadi Rotenberg este o cunoștință de multă vreme a președintelui Putin și fostul său sparring-partner la judo. El și-a extins averea în timpul președinției Putin”, a menționat CJUE.

După anexarea Crimeii de către Rusia în martie 2014, decizie considerată ilegală, UE a adoptat măsuri restrictive față de demnitari și companii ruse cu activități în această peninsulă.

ȘTIRI VIDEO GdS