16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrenadă defensivă în stare activă descoperită într-o livadă din Botoșani

Grenadă defensivă în stare activă descoperită într-o livadă din Botoșani

O grenadă defensivă de mână, care datează cel mai probabil din al Doilea Război Mondial, a fost descoperită, astăzi, într-o livadă din municipiul Dorohoi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, Dorina Lupu, citat de Agerpres. Potrivit sursei citate, elementul de muniție a fost găsit în timpul unor lucrări agricole pe care proprietarul livezii le efectua.

„Un bărbat a descoperit un element de muniție în timp ce săpa în livada proprie. Solicitați să intervină, pirotehnicienii din cadrul ISU au stabilit că este vorba de o grenadă de mână defensivă, în stare activă”, a afirmat Dorina Lupu. Muniția a fost ridicată și transportată în poligonul de la Copălău, în vederea distrugerii la o dată ulterioară.

Pirotehnicienii avertizează cetăţenii că în cazul descoperirii de muniției rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniției sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuințe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi și să anunțe ISU sau Poliția.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS