Acasă Actualitate Convoiul cu urna funerară a lui Fidel Castro a pornit într-un pelerinaj...

Convoiul cu urna funerară a lui Fidel Castro a pornit într-un pelerinaj de patru zile

-

Convoiul care poartă urna funerară a lui Fidel Castro a plecat astăzi într-un pelerinaj de patru zile prin Cuba, până în localitatea Santiago, leagănul revoluției cubaneze și locul unde vor avea loc duminică funeraliile fostului lider cubanez, relatează AFP, citat de Agerpres.

După două zile în care sute de mii de cubanezi i-au adus lui Castro un ultim omagiu la Havana, cenușa sa pusă într-o urnă de cedru, învelită cu drapelul Cubei și protejată de un cadru de sticlă, va reface în sens invers drumul parcurs de liderul revoluției cubaneze şi de gherila sa în anul 1959. Convoiul militar, alcătuit din șapte vehicule, a pornit la drum la ora locală 07:16 (12:16 GMT) din fața Ministerului Forțelor Armate, în prezenta membrilor guvernului, a demnitarilor din partidul comunist și a văduvei lui Castro, Dalia Soto del Valle. La trecerea „Caravanei libertății”, sute de mii de cubanezi masați de-a lungul traseului din Havana strigau „Vivas”, agitând drapele cubaneze.

Convoiul va parcurge 950 de kilometri, iar la capătul celor patru zile de pelerinaj urna funerară va fi îngropată, duminică, la cimitirul Santa Ifigenia de Santiago, alături de mausoleul lui José Marti, eroul independenței Cubei. Funeraliile de duminică vor marca și încheierea celor nouă zile de doliu național decretate vineri seară de fratele lui Fidel Castro și succesorul său la putere, Raul Castro.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Dialogurile roiesc în jurul banilor pe tot parcursul zilei. Vă vin bani, cadouri sau favoruri, fie din segmentul profesional, fie cineva...